1,5 x 10 m acryl op canvas (2008-2009)

Lente - Jeugd - Komedie

Uiterst links, in de lente, in de jeugd, overheerst het spel, dans je door het leven, ren je er op los, hol je als individu je enthousiasme achterna. De erfenis van Narcissus, het verliefd zijn op zichzelf moet nog worden gekanaliseerd. De komedie.

Zomer - Volwassen - Romantiek

Aan het begin van de zomer komt een einde aan het spelen, moet je geleidelijk in het gareel gaan lopen en dienen de eerste problemen zich aan.  Er groeien relaties, je moet je voegen naar conventies al is er nog perspectief, een verre horizon waar een lange weg naar toe leidt. Je moet nadenken over de verre toekomst, er is keuzestress. De  romantiek of liever de roman.

 

Herfst - Middelbaar - Ironie

Er zijn vaste verbintenissen en daarmee verschijnen gelijk de eerste herfstblaadjes. De horizon is verdwenen, het uitzicht is weg. Er is strijd, er zijn conflicten, het leven blijft worstelen en wordt kaler, de ledematen worden strammer. De ironie.

 

Winter - Bejaard - Tragedie

Dan komt de tweede jeugd en breekt de zon weer door, hier is weer uitzicht in de verte. Structuur neemt toe met de stramheid, flexibiliteit verdwijnt. De laatste bloei in de winter van de oude dag, het leven wordt een last, het einde dient zich aan. Ons rest het doden van de tijd, en tegelijkertijd is tijd dodelijk. De tragedie.